2010-08-02

Internmatch i teamet.

I lördags så bestämde jag och Martin oss för att köra en seriös tävling emot varandra i våra varsina båtar. Arenan för kvällen blev Nedre Herten och tävlingsformen var mest vikt i gädda och största gädda. Som äldreman i teamet visade man rutin och gick hem med segern i hand. :D Fast ska man se till antalet timmar i båten så slår Martin mig på fingrarna. Jag fick sammanlagt lite över 5 kg med mina fem gäddor medan Martin fick drygt 3 kg på dom tre han lyckades få. Jag vann även största gädda med en på 2,30 kg och Martin kom tvåa med en på 2,1 kg. Så man kan väl inte säga att det var något kanon fiske dom timmarna vi var ute. Kan ju säga att Martin avsluta med ett dubbelhugg där han fick en mindre gädda på första spöt och sen tappa han en i 4 kilos klassen alldeles vid båten på det andra. Hade han fått upp den hade resultatet sett helt annorlunda ut.

Jag lyckades även få en av dom minsta gäddor jag fått på trolling då den vägde ynka 2,5 hekto! Nöp i på det spö jag höll i eftersom jag skulle släppa ut det på nytt. Hade jag inte haft spöt i handen och tummen på spolen hade den säkert suttit där tills jag plockat upp. Martin lyckades också med konststycket att få en gädda på 0,58 kg på en Pike Madam!
Nu får fisket lite konkurrens av rävjakt och senare även bockjakt och björnjakt men nån tur ska vi väl hinna med däremellan.
//Linus