2010-07-04

Deltävling nr.2 på Marmen

I lördags gick tävling nummer två i Ljusnan Pike Race av stapeln på sjön Marmen i Marmaverken. Innan start såg det ut att kunna bli en het dag, näst intill klarblå himmel och helt vindstilla och runt 25 grader i luften. Som tur var, både för fisket och den egna trivselns skull, började det blåsa upp lagom till starten av tävlingen. Dagen till ära hade vi tagit Martins båt tack vare mina motorproblem.


Första timmen förflöt utan någon fiskkontakt när det ganska precis kl.10 small på ett av spöna jag själv skötte om. Det verkade lovande när fisken bara höll emot och kom djupt in till båten. Blev väldigt intressant när räknaren på rullen visade på 30 fot, rakt nedanför båten! Fast upphetsningen la sig efter uppumpningen när en inte allt för grym gädda kom till ytan. Denna blev än dock dagens längsta med sina 79 cm. Sen fortsatte det med mindre gäddor där vi tog 4 stycken sista två timmarna och kom upp i 7 stycken totalt där dom som fick räknas av dom var 65 och 64 cm och vi fick en totallängd på 208 cm.
Noteras kan att vi tappa en gädda med ungefär en timme kvar som vi bedömde kunde ha blivit vår näst största för dagen. Fick hugget när vi höll på och mäta och knäppa kort på en som vi precis fått så vi satte håven i en spöhållare och sumpa gäddan i den och började drilla den andra. Tyvärr så strula det till sig när vi skulle lyfta in den och den slet sig.


Inför prisutdelningen hoppades vi i alla fall på en topp 10 placering, mest för att det skulle bli spännande inför sista deltävlingen, dock trodde vi inte riktigt på detta själva med tanke på våran orutin på sjön(en tur bara) och med flera rutinerade team i startlistan. Men väl på land verkade det vart trögt för många och förhoppningarna steg igen om en topp 10 plats. När dom började dra slutplaceringarna och dom sa att Team HMK vann(grattis!) på 249 cm förstod vi att det gått bra för oss. Lite snöpligt missade vi pallen och landade på en femte plats, men det var tight på platserna före där tvåan hade 215 cm, trean 211 cm och fyran 210 cm. Men det var kul att som nykomling på touren visa upp sig lite inför dom andra rutinerade lagen.

Nu laddar vi inför GT poängtävling arrangerad av HKFK till helgen(lite oklart om start än). Får se om jag får i ordning på motorn till dess bara. Får se om det även blir laxtrolling nästa helg än då i Ljusne.
//Linus