2012-06-02

Botten- och toppenresultat

Resultatet från förra helgens Ljusnan Pike Race:s första deltävling är inte mycket orda om, blev lite som vanligt på Orsjön för oss, ett riktigt  bottennapp!

Idag var det en egen gäddtrollingtävling på Galvsjön, en helt ny bekantskap för oss. Väderrapporterna såg inte lovande ut, regn större delen av dagen, 7-8 m/sek i medelvind och ända upp till 19 m/sek i byarna så vi förstod att det skulle bli blött och guppigt. Och visst blev det så! Flippern kändes på gränsen till liten när vågorna slog in över fronten när man körde i motvinden. Fisket då? Fick en 2 kilos gädda nästan direkt (bonkartävling) så då hade vi klarat namnet i alla fall. Sen blev det segt en stund i det område vi körde i.


Så när Martin tog en stärkande powernap läste jag in mig på sjökortet och bytte område. Missa ett hugg och direkt efter drog det till rejält i mitt spö, kändes direkt som en bättre fisk. Fighten blev rätt odramatisk men vi blev alldeles förvånad av gäddans längd när den väl låg i håven! Fisken mätte hela 113 cm men uppvisa den klena vikten av 7,66 kg. Nytt PB för min del men hade den vart i bättre form hade den kanske klarat 10+ för denna gädda är den tommaste jag nånsin sett.


Vi fiskade vidare och hade flera påslag som resulterade i utlösta paravaner men sen inge mer. Till slut så lyckades vi få en till mindre gädda till invägningen så vi kände att vi nog hade ett bra häng på topplaceringarna. Våran totalvikt slutade på ganska precis 11 kg vilket blev ett vinnarresultat tätt följda av Team Tröja (2:a plats) och Team Röd (3:e plats). Tack Team Carpe Diem för en trevlig tillställning och förhoppningsvis har vi tid att försvara våran seger nästa år!!


//Linus