2010-07-25

En snabb-tur på Övre Herten

Efter att fått höra om Martins skapliga fiske på Herten kände även jag ett visst sug att få komma ut ett slag i trollingbåten, speciellt efter det mediokra fiske vi hade uppe i Jämtland när jag tillsammans med sambon och hennes familj va iväg. Fredagens har ju han skrivit om, i lördags så fick Martin en trind gädda som mätte 79 cm och vägde 4,1 kg och en mindre på 2 kg. 79 centimetarn kan jämföras med den på 79 cm vi drog på tävlingen på Marmen som vägde 2,7 kg så hertengäddorna verkar va välmatade för tillfället.

Kom igång med mitt fiske vid 19 tiden. Förhållandena var kankse inte dom bästa med dimma som rullade in lagom till fisket. För fiskaren var det ett ihållande regn på det också. Men när väl dimman släppte för en kort stund så drog det till i ett av spöna i alla fall och upp kom en väldigt välmatad gädda på runt 2 kg kanske.
(ingen våg eller måttband.)

Ser kanske inte så ut på bilden men den va riktigt trind om magen.


Får se nu då när nästa tur blir. Är ju nästan roligt nu när man har en fungerande motor.

Kan ju även säga att jag fick köpa min nya 40 hästars Mercury från mitten av 70-talen med reglage och tank med bensin i för 1000 kr. Fullt fungerande, enda jag behövt göra är att byta impellern och sen lämna jag iväg förgasarn för tvätt, det mest för säkerhets skull.

Blir nog Varpen nån kväll i veckan, får se om det går att få nån där i.

Skit fiske på er! /Linus