2012-03-24

Ismete

Efter förra helgens ismetetävling fick man som lite blodad tand för det här med ismete, hade bara vart ute på två ismeteturer totalt före tävlingen. Blev en sväng före jobbet i torsdags på Woxsjön, tanken va att försöka lura nån av sjöns gösar eller storgäddor på ett ställe där jag vet man fått de tidigare, bl.a en gädda på över 10 kg som Martin fick på angling för några år sen. Hade även inför dagen till ära gjort om dom vanliga angelvipporna så att man lättare skulle kunna se dom på håll.
 
"Nya vippan"
 
Tyckte resultatet blev helt okej. Den svarta kulan är en frigolitkula som ja köpte på panduro som målats svart.

Fisket började direkt med några mindre gäddor men sen blev de lugnt ända fram till strax före 10, då högg det på ett spö som som jag strax före hissat upp till halva djupet över 9 meters djup. Kände direkt att de kunde vara en bättre gädda, sen såg ja skallen och då fick man lite nerver men allt gick lugnt till sen och till slut kunde jag lyfta upp min tyngsta gädda hittills.


8,40 kg och 109 cm.

Sen idag var jag och martin ut på en sjö där vi vet finns stora gäddor men dom har brukat vara svårflörtade. Fick ut alla grejer strax före halv sju, men fick vänta ända till strax före halv nio innan första nappet kom, men vilket napp sen, tog sin lilla stund innan vi fick se gäddan första gången och såg att de va en riktigt fin en så Martin fick hålla på en stund innan jag kunde säkra gäddan hans med ett gälgrepp, då såg ja direkt när ja lyfte upp den att den va större än den jag fick i tordags.

8,9 kg och 110 cm.

Kan väl säga att turen var räddad i och med den gäddan. Fick nån till mindre gädda innan vi gav oss, bl.a en gädda på 82 cm med ett stort sår över magen efter en ännu större artfrände så nog går det stora gäddor där. //Linus


1 kommentar: